+31 850 130 442 info@converpack.nl

Thermovormen XL

apr 6, 2022

Een van onze laatste introducties is de dieptrekmachine ACF 980 – P in de nieuwe XL versie.

Het belangrijkste verschil met de standaardversie is dat de XL-versie een maximale matrijsgrootte heeft van mm 980X840 in plaats van mm 980X780. Hij is speciaal ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt, waar de ACF 980 een 33 inch matrijs moest kunnen gebruiken om de bestaande matrijzen van de populairste dieptrekmachine aldaar te kunnen gebruiken.

Converpack Amut Comi ACF980-P 800x450
Amut Comi 980-P voor XL thermovormen

Hij heeft heel wat nieuwe kenmerken, zoals een oven in 5 stappen die, in vergelijking met de 3 stappen, de machine helpt om beter met polypropyleen te werken. Er is zelfs een 100 ton vormstation dat tegelijkertijd helpt vormen en snijden, een 80 ton ponsstation en een 100 ton snijstation met een bewakingssysteem dat helpt om de beste sluitkracht te gebruiken en daardoor de slijtage van de stansvorm regels te verminderen.

Wat het stapelstation betreft, beschikt de machine over een robot met twee lineaire assen plus een roterende as, om de hoogste flexibiliteit in elke stapelsituatie te verzekeren.

Aan het einde van de lijn kan de EASY LIFT geïnstalleerd worden, een automatisch systeem dat helpt om thermogevormde producten gemakkelijk te hanteren dankzij een transportband die deze producten ontvangt en ze naar beneden brengt tot een hoogte van 800 mm vanaf de grond.

Converpack Amut Comi ACF 820 easy lift 800x450
Amut Comi Easy Lift

Deze machine zal worden gebruikt voor de productie van polypropyleen lunchboxen en fruit-/groenteverpakkingen met PET.

De ACF 980 – P XL is ontworpen en gebouwd met respect voor het milieu. Zowel hardware als software werden ontworpen om elke vorm van afval te verminderen dankzij de implementatie van enkele innovatieve technologieën (zoals KERS).

Met de EASY SOFTWARE hebben we een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee u het stroomverbruik in real time kunt controleren, zodat u op elk gewenst moment een duidelijk overzicht hebt.
Bovendien maakt het energiebesparingssysteem het mogelijk de oven te optimaliseren in verhouding tot de afmetingen van de matrijs, om verspilling te voorkomen.

Wat de hardware betreft, hebben we een nieuw soort weerstanden geïntroduceerd die gebruikt worden om het materiaal op te warmen, waardoor de oven de juiste temperatuur kan bereiken met een stroomverbruik dat tot 20% lager ligt. Alle bewegingen van de machine worden gemaakt dankzij servomotoren die gebruik maken van een regeneratief systeem (input van elektriciteit in het netwerk tijdens de remfase van de motoren) dat een energiebesparing tot 20% mogelijk maakt.

Dankzij deze door ons ingevoerde technologieën kan de machine werken met alle soorten plastic, afkomstig van gerecycleerde flessen (R-PET) en nieuwe composteerbare en biologisch afbreekbare bioplastics (zoals PLA en MATER-BI dat, dankzij zijn nieuwe eigenschappen en het hoge gehalte aan hernieuwbare grondstoffen, het gebruik van organisch afval optimaliseert en de milieu-impact vermindert).

Bovendien beschikt de machine over alle functies die de industrie 4.0 vereist en is ze klaar om te worden geïntegreerd in een systeem van slimme fabrieken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om maandelijks op de hoogte te blijven!

U heeft zich succesvol ingeschreven!

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
Converpack Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.